به گزارش واحد ارتباطات و امور بین الملل، اصغر نصیری قائم مقام سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری کرج در گفتگو با خبرنگار این واحد، درخصوص جلسات کارگروه هویت فرهنگی شهر کرج ضمن اشاره به پتانسیل های فرهنگی موجود در کرج و لزوم بررسی همه جانبه و مهندسی فرهنگی در این کلانشهر گفت: بر کسی پوشیده نیست که کرج از دیرباز به عنوان شهری فرهنگی و هنری به همگان معرفی شده اما به دلیل عدم وجود زیرساختهای اساسی و کم توجهی، در حال حاضر از نظر فرهنگی مغفول مانده است.
نصیری ابراز داشت: در همین راستا مدتی است کارگروه هویت فرهنگی شهر کرج با محوریت کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج و حضور دستگاههای مسئول در امر فرهنگ و اصالت شهر کرج، فعالیت داشته و در روزهای دوشنبه هر هفته موضوعات مختلف پیشنهادی در این جلسات مطرح و تصمیمات لازم در خصوص اقدامات فوری برای مصوبه های این نشست اتخاذ میشود.
آثار تاریخی تاثیر گذار در فرهنگ عامه، پوشش خاص کرج قدیم، معماری اصیل، گویش شیرین و جذاب شهر کرج، شخصیتهای مطرح فرهنگی هنری و آداب و رسوم شهر از مهمترین مباحثی است که میتوان به آن اشاره نمود.
این مسئول به موضوعات مطرح شده در جلسه کارگروه هویت فرهنگی شهر کرج در هفته اخیر نیز اشاره کرد و افزود: کاروانسرای شاه عباسی به عنوان یک اثر فاخر فرهنگی و تاریخی در مرکز شهر کرج نیاز به اهتمام جدی برای بهسازی و استفاده مناسب از آن دارد.
پل دختر یکی از نمادهای تکرار ناپذیر در کرج بوده که باید برای بازسازی آن و همچنین حفظ و نگهداری بهتر، برنامه ریزی مدونی صورت پذیرد و می بایست در دسترس عموم برای عبور و مرور و بازدید اهالی فرهنگ و هنر قرار گیرد. این اثر اصیل که ریشه در تاریخ البرز دارد می تواند مأمنی برای دانشجویان هنر و معماری باشد که بتوانند از آن به عنوان الگو در تحصیل و مدارج دیگر زندگیشان استفاده کنند.
مجموعه مدیریت شهری و دستگاههای فرهنگی نیز برنامه ها و مراسم های متعدد خود را در این مکان برگزار نمایند.
اصغر نصیری قائم مقام سازمان فرهنگی به برگزاری جشنواره و نمایشگاه عکس ها و تصاویر تاریخی استان البرز نیز پرداخت و گفت: این موضوع از دیگر اقداماتی است که میتوان با استفاده از بودجه های فرهنگی و حمایت دستگاههای متولی، گامی مهم در شناسایی فرهنگ و تاریخ شهر کرج به شهروندان گرامی برداشت.
از دیگر مباحث مطروحه در جلسه کارگروه فرهنگی کرج، بررسی و ثبت منزل رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) در فهرست آثار ملی بوده که در برهه ای از تاریخ انقلاب، محل سکونت امام راحل بوده و با مذاکره صورت گرفته با ریاست اداره کل میراث فرهنگی استان البرز مقرر گردید پیگیری لازم در خصوص ثبت این منزل در فهرست آثار ملی ایران صورت گیرد.
قائم مقام سازمان فرهنگی شهرداری کرج به صحبتهای منصور وحیدی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج نیز پرداخت و اضافه کرد: رئیس محترم کمیسیون فرهنگی ضمن اشاره به توافق صورت گرفته درخصوص چگونگی ترمیم پلدختر کرج و ردیف بودجه عمرانی آن اظهار داشت؛ مقرر گردیده مبلغ ۵ میلیارد ریال از طریق استانداری البرز و پنج میلیارد ریال از اداره کل میراث فرهنگی استان البرز و میزان ۵ میلیارد ریال نیز شورای اسلامی شهر کرج و شهرداری کرج جهت مرمت و بازسازی این پل تاریخی در نظر گرفته و سازمان فرهنگی شهرداری کرج و شهرداری منطقه ۱۰ این مصوبه را تا حصول نتیجه پیگیری نمایند.
وحیدی در بخش دیگری از پیشنهادات ارائه شده به کتاب آفتاب حصار اشاره نمود که در خصوص حضور حضرت امام(ره) در کرج و زوایای مختلف حضور ایشان در این منطقه نگارش شده است و میتواند در ثبت منزل ایشان به عنوان اثر ملی کارگشا باشد.
امیدواریم کارگروه هویت فرهنگی شهر کرج با نظارت و مشورت رئیس شورای فرهنگی استان البرز حضرت آیت الله حسینی همدانی (نماینده محترم ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج) و همکاری و مشارکت و مساعدت همه دستگاههای مسئول به هدف عالی خود که همانا شناخت فرهنگ اصیل شهر کرج برای آشنایی بیشتر شهروندان به ویژه نسل جوان آینده ساز می باشد دست یابد.